We use cookies

By using this website, you agree to the use of cookies, which help us provide better services. More info

Basic information

City/Town: Lúčky
District: Žiar nad Hronom
County: Banskobystrický kraj
Category: Houses
Type: Sale
House type: Family house

BOSEN | Príjemný rodinný dom s rozsiahlym pozemkom 5860 m2

Property description

Bosen Group Vám exkluzívne ponúka na predaj rodinný dom v obci Lúčky, vzdialenej len 2 km od mesta Kremnica. Dom je situovaný na pozemku o výmere 5860 m2 v tichej lokalite s kľudným prostredím, obklopený nádhernou prírodou Kremnických vrchov. 

DOM:  Dom pozostáva z prízemia, 1. NP a čiastočne podpivničenej časti. Nachádza sa v kľudnej časti obce Lúčky. Pozemok pred domom je čiastočne rovinatý a za domom mierne svahovitý. Celková rozloha pozemku predstavuje 5860 m2, z toho 832 m2 je zastavaná plocha a nádvorie, na ktorom je postavená aj hospodárska budova s vlastným popisným číslom. V roku 2019 nehnuteľnosť prešla rozsiahlou rekonštrukciou. Dom je čiastočne sebestačný, vykurovanie zabezpečuje tepelné čerpadlo alebo kotol na tuhé palivo. Ohrev vody je riešený tepelným čerpadlom a fotovoltaikou. Elektrická energia je zo siete a časť domu funguje na solárny ostrovný systém. Odpad je riešený septikom. 

DISPOZÍCIA: Dom má dva apartmány so samostatnými vstupmi. Apartmán v prednej časti disponuje vstupnou chodbou, kuchyňou, 3x izba, 2x kúpeľňa. Do Apartmánu v zadnej časti domu sa vstupuje cez vstupnú chodbu, z ktorej sa po schodisku dostaneme na 1.NP, ktoré pozostáva z kuchyne, jedálne so vstupom na terasu, toalety a kúpeľne, priestrannej obývacej izby, 2x spálne a priestranného šatníka.

HOSPODÁRSKA BUDOVA:: Samostatne stojaca hospodárska budova má vlastné popisné číslo a je možné ju prerobiť na ďalší apartmán. Jej úžitková plocha je 43 m2. Je možné prerobiť nadzemné podlažie a vytvoriť tak obývateľnú plochu cca. 140 m2 a prepojiť ju s parkovacou plochou/garážou na vedľajšom pozemku. Po vzájomnej dohode s majiteľom je možné dodať celý projekt od architekta. Aktuálne je budova využívaná ako sklad, dielňa.

POZEMOK: Vyniká svojou rôznorodosťou. Tvorí ho udržiavaná záhrada s ovocnými kríkmi (egreše,maliny,černice..), zeleninovou záhradou, ovocný sad z vyše 30 ovocných stromov (jablone, hrušky, slivky, marhule, čerešne...) a súkromný les na jeseň plný hríbov. Pozemok má svoju vlastnú mikroklímu s dostatkom vody čo umožňuje rozšíriť ovocný sad a pokračovať v permakultúrnych princípoch napr. založením biodynamickej farmy. Na pozemku sa tiež nachádza pivnica, relaxačná miestnosť a prístrešok.

OKOLIE:: Nehnuteľnosť poskytuje maximálne súkromie. Nachádza sa v príjemnej lokalite obklopenej nádhernou prírodou Kremnických vrchov. Je ideálnou voľbou pre rodiny s deťmi, ktoré uprednostňujú zdravý životný štýl s pasívnym príjmom, alebo ako investičná príležitosť napr. vytvorenia malého penziónu s 3 osobitnými apartmánmi s kompletnou občianskou vybavenosťou dostupnou do pár minút. Obec Lúčky sa nachádza len 2 km od Kremnice, čo ponúka široké možnosti športovania, relaxu a oddychu v blízkych lyžiarských strediskách (Skalka, Krahule), termálne kúpele (Turčianske Teplice, Sklenné Teplice), turistiku, cykloturistiku, Via ferrata Skalka, jaskyne...  Výhodou je aj blízke napojenie na dialnicu cca. 10 min.                                       

Realitná kancelária Bosen Group je členom Realitnej únie SR a riadi sa jej Realitným kódexom. Uvedená cena je konečná, zahŕňa províziu realitnej kancelárie, právny servis zabezpečovaný advokátskou kanceláriou, úhradu základného správneho poplatku na katastri, poradenstvo k prevodu nehnuteľnosti a bezplatnú ponuku financovania prostredníctvom hypotéky.

 

MORE INFO

Status:
active
Ownership:
personal
Land area:
5860 m2
Ground type:
slightly sloping
Usable area:
298 m2
Store area:
43 m2
Type:
Fully re-made
Number of rooms:
7
Energy performance certification:
none
Building type:
mixed
Equipment type:
completely furnished
Terrace:
yes
Cellar:
yes
Pantry:
yes
Store room:
yes
Technical room:
yes
Year of last reconstruction:
2019
Number of overhead floors:
1
Total area:
341 m2
Terraces count:
1
Orientation:
southwest
Utilities:
yes
Water:
yes
Electric:
yes
Sewage:
yes
Water - On land:
yes
On land - deep well:
yes
Electric - On land:
yes
On land - septic:
yes
Local:
yes
 

INFORMATIVE CREDIT CALCULATOR

 

BROKER

Róbert Kapuscinský

estate agent